top of page

Είστε ένας καλός οικοδεσπότης...

... αλλά θέλετε να γίνετε ένας τέλειος οικοδεσπότης:

Τότε δεν ενδιαφέρεστε μόνο για την ευημερία των επισκεπτών σας, αλλά και για την ασφάλειά τους.

Σας υποστηρίζουμε ώστε η κατοικία σας να παρέχει όλα τα πρότυπα ασφαλείας που θα κάνουν τους επισκέπτες σας να αισθανθούν ασφαλείς και να έχουν μια ευχάριστη εμπειρία διαμονής.

Νόμους

§

Γνωρίζετε το νέο νόμο πυροπροστασίας κτιρίων;

Ο νέος Κανονισμός Πυροπροστασίας Κτιρίων
(Προεδρικό Διάταγμα 41/2018 δημοσιευμένος στο ΦΕΚ 80/α/7-5-2018)

καθορίζει τις απαιτήσεις και τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται στα κτίρια και συγκεκριμένα για τις κατοικίες (ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β’: Άρθρο 1) και ισχύει από τις 7 Αυγούστου 2018.

§

Γνωρίζετε το νόμο για πισίνες;

Εάν η κατοικία σας διαθέτει πισίνα θα πρέπει να τηρείτε τα προβλεπόμενα πρότυπα ασφαλείας σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση
(87/Αρ.Γ1)443-24/01/73)
για να εξασφαλίζεται η ποιοτική και άριστη χρήση του χώρου από τους κολυμβητές.

§

Γνωρίζετε το νέο νόμο παρακολούθησης ποιότητας νερού για την λεγιονέλλα;

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου Δ1(δ)/Γ.Π.οικ.1474 ο έλεγχος για την παράμετρο της Λεγιονέλλας επιβάλλεται να πραγματοποιείται από τις τουριστικές επιχειρήσεις δύο φορές τον χρόνο.

Αποκτήσετε την βεβαίωση safetychecked

Ελέγξτε την ασφάλεια της κατοικίας και της πισίνας σας (αν διαθέτετε) και εμείς σας χορηγούμε την βεβαίωση safetychecked εως και για τις 3 κατηγορίες

Fire Safety - Pool Safety - Safety plus - Water Safety

Σήματα safetychecked
fire-safety.png
Fire Safety

Θα αποκτήσετε το σήμα Fire Safety αν η κατοικία σας διαθέτει  τον απαιτούμενο εξοπλισμό πυρασφάλειας σύμφωνα Προεδρικό Διάταγμα 41/2018.

pool-safety.png
Pool Safety

Θα αποκτήσετε το σήμα Pool Safety αν η πισίνα σας διαθέτει τα απαιτούμενα  μέσα διάσωσης σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση (87/Αρ.Γ1)443-24/01/73).

plus.png
Safety plus

Θα αποκτήσετε το σήμα Safety Plus αν η κατοικία σας διαθέτει επιπλέον μέτρα ασφάλειας.

water-safety.png
Water Safety

Θα αποκτήσετε το σήμα Water Safety αν η κατοικία σας διαθέτει πιστοποιητικό ανάλησης νερού τουλάχιστον για ανίχνευση λεγεωνέλλας.

Βρείτε εδώ τι χρειάζεστε για να πάρετε τα σήματα:

fire-safety.png
Fire Safety

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς (Προεδρικό Διάταγμα 41/2018) οι κατοικίες πρέπει να είναι εξοπλισμένες με τον ακόλουθο εξοπλισμό πυροπροστασίας:

Fire Safety
fire-extinguisher-2.gif

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑΣ

Σε κάθε μονοκατοικία επιβάλλεται  η τοποθέτηση τουλάχιστον ενός φορητού πυροσβεστήρα Ξηράς Σκόνης. Αποτελεί αναγκαίο εργαλείο για την κατάσβεση ή τον έλεγχο μικρών πυρκαγιών , για την προστασία της ζωής και της περιουσίας σας.  Βασική προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία του είναι η ετήσια συντήρηση του από αναγνωρισμένες εταιρίες. Καλό θα ήταν να υπάρχει και αναρτημένη πινακίδα με τις οδηγίες χρήσης του σε περίπτωση πυρκαγιάς.

smoke-detector-2.gif

ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΚΑΠΝΟΥ

Οι ανιχνευτές καπνού πρέπει να καλύπτουν τα υπνοδωμάτια , την κουζίνα και τους διαδρόμους κάθε κατοικίας. Με την εκδήλωση μιας φωτιάς παράγονται τοξικές αναθυμιάσεις, οι οποίες εάν δεν γίνουν αντιληπτές προκαλούν μέχρι και θάνατο.

 

Οι ανιχνευτές σας ειδοποιούν εγκαίρως παράγοντας ηχητικό σήμα σε περίπτωση ανίχνευσης καπνού. Λειτουργούν με μπαταρία και η τοποθέτηση τους στην οροφή γίνεται εύκολα.

pool-safety.png
Pool Safety

Έχετε πισίνα?

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 87/Αρ.Γ1/443-24/01/73 για την ασφαλή κολύμβηση και τη σωστή χρήση μιας πισίνας πρέπει να λαμβάνονται με προσοχή τα παρακάτω μέτρα ασφαλείας:

Pool Safety
ravdos.gif

Ράβδος Διάσωσης

Ο τηλεσκοπικός γάντζος διάσωσης (ράβδος) πρέπει να είναι ελαφρύς, με άνοιγμα τουλάχιστον 0,50μ, κατασκευασμένος από ανθεκτικό υλικό με μη αιχμηρό άγκιστρο στην άκρη του. Είναι ένα βασικό εργαλείο το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση ενός προσώπου από την πισίνα σε περίπτωση που βρίσκεται σε κίνδυνο.

kouloura.gif

Κυκλικό Σωσίβιο

Η εσωτερική διάμετρο του σωσιβίου πρέπει να είναι 0,40μ  και να υπάρχει επάνω του δεμένο ισχυρό σχοινί. Τα σωσίβια πρέπει να είναι τοποθετημένα σε εμφανή σημεία της πισίνας γιατί μπορεί να φάνουν σωτήρια σε περίπτωση πνιγμού, εφόσον παρέχουν άνωση στον πληγέντα . Ο αριθμός τους καθορίζεται ώστε να υπάρχει ένα ανά 60μ .

first-aid-kit-pool.gif

Φαρμακείο Α’ Βοηθειών

Κάθε πισίνα πρέπει να διαθέτει κουτί πρώτων βοηθειών εφοδιασμένο με τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την παροχή περίθαλψης σε περίπτωση μικροτραυματισμού ή έκτακτης ανάγκης. Τα ελάχιστα απαραίτητα υλικά είναι : Βάμμα ιωδίου, αποστειρωμένες γάζες, βαμβάκι, λευκοπλάστη, επιδέσμους διαφόρων μεγεθών, αιμοστατικούς επιδέσμους, αποστειρωμένες λαβίδες και οπωσδήποτε καρδιοτονωτικά και αναλγητικά φάρμακα. Κάθε ιδιόκτητης πρέπει να ελέγχει εάν τα υλικά του φαρμακείου βρίσκονται σε ισχύ και να αντικαθιστά όσα έχουν λήξει.

Safety plus
plus.png
Safety plus

Παρέχετε τουλάχιστον δυο περαιτέρω μέτρα ασφαλείας; 

Δείτε εδώ με ποια μέτρα μπορείτε να πάρετε το σήμα Safety plus :

fotismos-2.gif

Φωτιστικό ασφαλείας ή φακός

Ο φωτισμός ασφαλείας είναι απαραίτητος σε κάθε κατοικία γιατί δίνει τον επαρκή φωτισμό και την κατάλληλη σήμανση των εξόδων διαφυγής σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όπου μπορεί να προκληθεί διακοπή ρεύματος. Τοποθετούνται συνήθως πάνω από κάθε πόρτα που οδηγεί προς την έξοδο και πάνω από την τελική έξοδο. Εάν δεν υπάρχουν εγκατεστημένα φωτιστικά ασφαλείας μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντίστοιχα και φακός.

first-aid-kit-2.gif

Φαρμακείο Α’ Βοηθειών

Καλό θα ήταν σε κάθε σπίτι να υπάρχει διαθέσιμο ένα κουτί πρώτων βοηθειών εξοπλισμένο με τα απαραίτητα ιατρικά αναλώσιμα για την αντιμετώπιση μικροτραυματισμών και ιατρικών επειγόντων.

Οι ημερομηνίες λήξης θα πρέπει να ελέγχονται περιοδικά για να αντικαθίστανται τα υλικά που έχουν λήξει.

fire-blanket-2.gif

Πυρίμαχη κουβέρτα

Είναι ένα σημαντικό και πολύ διαδεδομένο εργαλείο για την κατάσβεση μικρών εστιών πυρκαγιάς .  Τη βρίσκουμε συνήθως στις κουζίνες όπου εάν προκληθεί ανάφλεξη σε κάποιο μαγειρικό σκεύος, καλύπτοντας εύκολα με την κουβέρτα αφαιρείται το οξυγόνο και σβήνει η φωτιά.

Επίσης αποτελεί ιδανική λύση για την κατάσβεση σε περίπτωση που πάρουν φωτιά τα ρούχα κάποιου ανθρώπου.

co-detector-2.gif

Ανιχνευτής μονοξειδίου του άνθρακα

Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ένα άοσμο και άγευστο αέριο που έχει τοξικές και θανατηφόρες επιδράσεις. Συνήθως παράγεται από την ατελή καύση καυσίμων όπως το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο και το ξύλο. 

Για την καλύτερη προστασία συνιστάται η τοποθέτηση ανιχνευτή μονοξειδίου σε κάθε υπνοδωμάτιο του σπιτιού. Όταν ανιχνεύσει το αέριο ειδοποιεί με ηχητική ένδειξη. Λειτούργει με μπαταρίες και η τοποθέτησή του είναι εύκολη.

water-safety.png
Water Safety

Παρέχετε τουλάχιστον πιστοποιητικό ανάλυσης νερού για ανίχνευση λεγεωνέλλας; 

Water Safety
water-analysis-legionella.gif

ΑΝΑΛΥΣΗ LEGIONELLA

Η νόσος των λεγεωνάριων είναι μια σοβαρή μορφή πνευμονίας που προκαλείται από το βακτήριο της λεγεωνέλλας. Ο τρόπος μετάδοσης της λεγιονέλλας είναι αερογενώς με εισπνοή του βακτηριδίου, όταν νερό που είναι μολυσμένο διασκορπίζεται στον αέρα υπό μορφή σταγονιδίων (αεροζόλ, ντους).

 

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου Δ1(δ)/Γ.Π.οικ.1474 ο έλεγχος για την παράμετρο της Λεγιονέλλας επιβάλλεται να πραγματοποιείται από τις τουριστικές επιχειρήσεις δύο φορές τον χρόνο.

water-analysis-tap.gif

ΧΗΜΙΚΗ & ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Το νερό που είναι απαλλαγμένο από μικροοργανισμούς και περιέχει χημικά και μεταλλικά στοιχεία μέσα σε συγκεκριμένα όρια ονομάζεται “ασφαλές νερό”.

Οι μολυσματικές ουσίες στο πόσιμο νερό μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε ασθένειες (λοιμώξεις, διάρροια, εξάνθημα, γαστρεντερίτιδα...)

 

Συνιστάται μια χημική και μικροβιολογική ανάλυση νερού μια φορά το χρόνο.

ΤΕΣΤ Ασφαλείας

30 Δευτερόλεπτα...

... για να συμπληρώστε τη φόρμα και να δηλώσετε*) τα μέτρα ασφάλειάς σας:

*) Η δήλωση των μέτρων ασφάλειας που διαθέτει η κατοικία / πισίνα σας γίνεται με δική σας ευθύνη.

θα λάβετε:

certificate.gif

Βεβαίωση

Επιβεβαίωση του επιπέδου ασφάλειας που δηλώσατε για την κατοικία σας.

info-documents.gif

Οδηγίες

Χρήσιμες οδηγίες ασφάλειας για τους επισκέπτες σας για τοποθέτηση στην κατοικία σας.

sima.gif

Σήμα

Σήμα safetychecked σε ηλεκτρονική μορφή για να δείξετε ότι η κατοικία σας είναι ασφαλής

provoli-web.gif

Προβολή

Προβολή του καταλύματος σας στο χάρτη της ιστοσελίδα μας (με σύνδεσμος στην ιστοσελίδα σας).

... αν τα μέτρα ασφαλείας σας πληρούν τουλάχιστον την κατηγορία Fire Safety 

bottom of page